CUM PUTETI ADUCE LUMINA NATURALA IN CASA

Există un singur lucru mai bun decât o zi caldă și însorită; O casă plină de lumină caldă și însorită!

Lumina soarelui este o parte foarte importantă a vieții noastre de zi cu zi!

Ne face sănătoși, sprijinindu-ne cu vitamina D, ne încălzește și ne influențează starea de spirit făcându-ne fericiți și mai pozitivi!

Obținerea de lumină naturală în camere întunecate este, prin urmare, de dorit în fiecare casă – pur și simplu face ca locuinta să se simtă mai confortabilă și mai caldă.

Cum putem aduce lumina naturala in casa ?

S-ar putea să ai niște camere care indiferent ce faci, să nu primești niciodată lumina care strălucește prin ea – cum vezi în reclame – dar nu renunță, doar citeste in continuare!

Acest post vă va oferi câteva sfaturi despre cum puteți îmbunătăți lumina pe care o aveți deja, fără a fi nevoie să distrugeti pereții pentru a obține mai multă lumină naturală în casa dvs.

Vă voi arăta cum puteți utiliza oglinzi, sticlă sau panouri de perete cu oglindă pentru a reflecta mai multă lumină prin camere.

​Sfaturi pentru o casa cu lumina naturala din abundenta.

Scapati de tufișuri și copaci.

Primul pas este să vă asigurați că lumina naturală poate să vă acceseze efectiv casa.
S-ar putea să nu te gândești la asta, dar copacii din jurul tău, care îți dau intimitate, pot bloca și soarele în camera ta.

Încercați să evitați copacii din partea de sud a casei dvs. În timpul verii, soarele va fi prea înalt pentru ca ele să ofere umbra. În timpul iernii, copacii vor bloca căldura solară.

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Curata geamurile!

Geamurile murdare pot bloca o mare parte din lumina zilei, deci asigurați-vă că ați spălat și curățat toate ferestrele!

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Perdelele de la fereastră și tratamentele pentru ferestre pot reduce lumina naturală de la intrarea în camerele dvs., deci asigurați-vă că eliminați perdelele grele sau întunecate. Le puteti inlocui cu succes cu rolete zebra care permit reglarea optima pentru a primi aport dorit de lumina.

Adăugați în schimb culori deschise și materiale ușoare – aceasta vă va ajuta să aduceți lumină naturală și vă va oferi intimitate.

Tine minte:

De asemenea, faceți o rutină zilnică pentru a vă deschide perdelele, jaluzelele sau alte acoperiri de ferestre, în măsura în care vor merge. Daca nu este posibil luati in considerare inlocuirea lor cu unele adaptate la nevoile dumneavoastra. De mult ori o draperie este prea greu de manevrat si foarte grea, puteti incerca inlocuirea ei cu rolete care vor fi mult mai usor de deschis .

Dacă locuiți într-o casă cu doar câteva ferestre foarte mici, puteți (dacă aveți bugetul) să luati în considerare instalarea unor ferestre mai mari.

Adăugarea unei ferestre într-o parte a casei care nu are nici una, poate face o diferență uimitoare.

Instalarea unei ferestre mai înalte în băi poate crea confidențialitate în cazul în care totuși doriți să beneficiați de lumina naturală.

În cele din urmă, folosirea geamului maturat sau montarea roletelor semiopace poate fi o opțiune bună atât pentru a lăsa în lumina naturală, cât și pentru a crea confidențialitate
.
Dacă instalarea de ferestre noi nu este o posibilitate, luați în considerare instalarea unui luminator pentru a aduce lumină mai naturală pentru casa dumneavoastră.

Instalarea luminatoarelor va aduce o lumină mai naturală într-o cameră întunecată.

Luminatoarele se găsesc într-o mare varietate de tipuri și prețuri și funcționează bine acolo unde aveți acoperișul chiar deasupra camerei.

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Uneori aveți camere care nu par că ar putea fi luminate de soarele natural, luați în considerare instalarea tuburilor solare. Tuburile solare pot aduce lumina naturală de pe acoperiș prin conducte răsucite, reflectorizante pe câteva etaje (până la 10 metri!)

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Oglinzile sunt o modalitate ușoară și ieftină pentru a crește luminozitatea naturală din casa dvs. și pot face camerele să pară mult mai mari prin reflectarea luminii.

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Prin instalarea unei oglinzi mari pe un perete opus unei ferestre, oglinda va reflecta orice lumină de intrare (atât lumină naturală cât și artificială) și va dubla cantitatea de lumină din cameră.

Plasarea oglinzilor direct opus una fata de cealalta vă oferă reflecții infinite, făcând camera să se simtă atât mai ușoară cât și mai mare.

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Un coridor scurt poate apărea mai mare prin plasarea unei oglinzi mari pe peretele de capăt.

Oglinzile sunt un salvator în fiecare cameră!

Foto imprumutata de pe : Pinterest

Articol preluat de si tradus in limba romana de pe : ​http://www.scandinavianhomestaging.com/10-ways-to-bring-natural-light-into-your-home/

Puteti citi continuarea pe siteul specificat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =

Call Now Button