foto : http://www.aussieoutdoor.com.au/
Cum caldura a inceput sa isi intre in drepturi si constructiile sunt in desfasurare. Daca acum sunteti in momentul in care va construiti casa, verificati ce planuri are constructorul in vederea aplicarii izolatiei .
O casa izolata vine la pachet cu facturi mici de energie si este prietenoasa cu mediul inconjurator.
sursa foto : http://www.greenmyhomenow.com/insulation/
Vrem sa va ajutam cu cateva informatii despre izolatia caselor, aspect care trebuie sa fie prioritar.
Tineti cont de strategia de izolare care ia în considerare etanșarea aerului și ventilația poate îmbunătăți eficiența energetică a locuinței dvs., ceea ce reduce facturile dvs. de utilități. Există mai multe tipuri de izolație, iar alegerea celei potrivite pentru un proiect nou de locuință sau remodelare necesită o strategie atentă.
Trei elemente critice ale acestei strategii sunt:
Tipul de material izolant;
Unde este instalat;
Cât de mult este nevoie.
Dacă aveți o nouă casă construită, asigurați-vă că ați vorbit cu constructorul dvs. despre aceste trei elemente, astfel încât să puteți fi siguri că strategia de izolare va contribui la o locuință confortabilă și eficientă.
Cât de multă izolație trebuie utilizată și unde să o instalați
Izolația este plasată în podeaua unor poduri nefinisate, în pereții exteriori și în peretele dintre garaj și spațiul de locuit. De asemenea, poate fi instalat pe perete, care este un material plasat între peretele exterior și materialul de placare (cărămidă, fațadă în exteriorul casei).
Ce tip de izolație trebuie utilizat
Constructorul ar trebui să aleagă tipul de izolație pe baza designului casei și a zonei dvs. climatice.
Pereți exteriori – Toate constructiile necesită izolare în pereții exteriori între știfturile din lemn care alcătuiesc cadrul pereților. Dintre cele mai multe tipuri disponibile, cel mai adesea se utilizează izolarea din fibră de sticlă. Fibra de sticla este un izolator excelent si este foarte rezistenta la foc.
Mansarda – Majoritatea constructiilor necesita de asemenea izolatie la mansarda. Izolația celuloasă uscată este folosită în mod obișnuit în această zonă a casei. Izolația din celuloză este realizată din ziar reciclat, mărunțit, care a fost tratat chimic pentru a fi rezistent la foc.
Izolația se referă la o izolație din fibră de sticlă, celuloză sau spumă, care este suflată cu ajutorul unui tip de furtun. Din fibră de sticlă și celuloză rămân mici spatii neacoperite după ce au fost instalate. Izolatia de spumă se solidifică odată ce a fost aplicată si umple tot golul.
Montarea pe perete – Învelișul spumos rigid poate fi folosit pentru a adăuga rezistență termică la pereții exteriori. Învelișul rigid de spumă este adesea utilizat cu un material care asigură rezistența peretelui – cum ar fi placajul.
Peretele fundației – În unele zone, clădirile necesită izolarea pereților de fundație. Pentru a respecta fibra de sticlă rigidă poate fi aplicată la exteriorul pereților fundației. Pentru beneficii maxime, izolația fundației este rulată de la mantaua peretelui până la fundul peretelui fundației.
Intr-o fundație de tip placa pe bază, unde fundul casei este așezat direct pe pământ și nu are un spațiu de subsol, codurile necesită adesea izolarea plăcii. Metoda preferată este de a extinde placa rigidă din spumă de la partea superioară a plăcii la două picioare sub fundul plăcii. Izolarea în acest fel ajută la menținerea pământului care înconjoară fundatia, încălzindu-se, astfel, pătura mai caldă.
Amintiți-vă, discutați cu constructorul dvs. atunci când locuința dvs. se află încă în stadiul de planificare pentru a afla despre strategia utilizată pentru a vă izola casa, inclusiv tipul de material de izolație, locul în care este instalat și cât de mult este necesar.
sursa text: www.diynetwork.com/how-to/rooms-and-spaces/walls-and-ceilings/insulation-basics