COMBATEREA DEZAVANTAJELOR CASELOR DIN ZONELE DE CAMPIE

In articolul de azi ne vom concentra pe locuinta din zona de campie .

Daca veti cumpara o locuinta fara a face cercetari in prealabil, despre zona, climat, posibile intemperii veti cumpara o asa numita casa pariurilor, deoarece nu veti sti ce va rezerva viitorul. In mod cert nu putem preconiza niciodata elementele ce urmeaza sa se intample, dar cu cat cunoastem mai multe amanunte, vom stii cum sa reactionam in cazul unor probleme.

Campia Romana este o zona cu un climat cu medii temice anuale ridicate (10-11 grade Celsius), fiind una dintre ariile cu cele mai ridicate valori din tara, dar cu precipitatii reduse (450-600 mm/an) si secete frecvente. In conditiile in care doriti ca locuinta dumneavoastra sa fie oaza de liniste este recomandat gasirea unor solutii de umbrire foarte eficiente. Printre acestea putem enumera roletele textile, jaluzelele verticale sau jaluzelele orizontale.

Continentalismul termic accentuat are ca si cauza diferenta dintre temperaturile medii ale lunilor extreme,din iarna si din vara, care, pe aliniamentul Faurei-Urziceni-Bucuresti-Alexandria au valori de 26 grade Celsius. De aici deducem ca desi vara este foarte cald,iarna se schimba radical situatia.

In momentul in care optati pentru achizitia sau construirea unei case in zona de campie din Romania, sunt sanse foarte mari ca in anotimpul rece sa ramaneti izolati, in functie de amplasamentul terenului. De vreme ce ati locuit toata viata intr-o zona cu un asemenea climat si nu doriti sa va stabiliti in alta parte va recomandam sa alegeti construirea sau renovarea unei locuinte mai vechi, dar cat mai apropiate de drumul principal, in acel loc se va dezapezii cel mai prompt.

Puteti observa in imaginea de mai jos dificultatea cu care se dezapezeste in zona de campie.

In cadrul paginii : http://peisajedeiarna.blogspot.ro/2012/02/inzapeziti-in-romania-zapada-de-3-metri.html ,gasiti mai multe asemenea exemple unde veti vedea de ce ar trebui evitata construirea unei locuinte intr-o zona retrasa . Desigur ne bazam pe modul in care oamenii se ajuta intre ei ,dar este mai bine sa fim noi cei care ajuta,decat sa asteptam sa fim ajutati .
In speranta ca vom alege constient zona in care ne vom construi casa si zapada nu va fi un element de temut pentru noi trebuie sa tinem cont de diferentele foarte mari de temperatura.

Ce este de facuta in situatia asta ?

Incercam sa cream o izolare cat mai eficienta pentru locuinta.
Izolația acționează ca o barieră pentru încălzirea aerului și este esențială pentru păstrarea caldurii in casa în timpul iernii și aerului mai rece în timpul verii. O casa bine izolata si bine conceputa ofera confort pe tot parcursul anului, facilitand reducerea facturilor de răcire și de încălzire cu valori apropiate de jumatate in unele cazuri. Acest lucru, la rândul său, reduce emisiile de gaze cu efect de seră.Cu cat folosim centrala mai putin sau optam pentru variante ecologice,diferenta se va vedea si in buzunar,dar si in mediul exterior.
​Condițiile climatice influențează nivelul și tipul de izolație corespunzătoare. In cazul nostru izolația este necesară pentru a menține căldura iarna si aerul rece vara.
Izolația trebuie să răspundă pentru variațiile sezoniere precum și zilnice ale temperaturii .
Ea poate ajuta cu rezistență la intemperii și să elimine problemele legate de umezeală, cum ar fi condensarea; unele tipuri de izolație au, de asemenea, calități de izolare fonică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + two =

Call Now Button