TIMPUL IN BUCATARIE

Chiar daca s-au inmultit restaurantele si fast -food-urile, oamenii inca mai prefera sa gateasca acasa pentru a economisi bani si a manca mai sanatos. Insa timpul pe care il petrecem in bucatarie poate sa devina o placere daca stim sa ne organizam si sa ne cream un spatiu cat mai placut.
​Indiferent ca este o bucatarie mica sau spatioasa cand soarele isi face aparitia cu totii stim efectul neplacut sustinut de caldura de la aragaz sau cuptor.

sursa foto :www.houselogic.com/remodel/painting-lighting/best-paint-for-kitchen-cabinets/​

Daca iti iubesti bucataria vei petrece timp pretios in ea si de aceea trebuie sa fie un mediu optim in a-ti desfasura activitatea. Sa iti faci timp sa pregatesti mesele celor dragi sau sa experimentezi idei noi de preparate vor deveni mai putin stresante, fara efort si te vei bucura de timpul petrecut intr-un spatiu confortabil.
Inconjoara-te cu alimente proaspete si amintiri cu oamenii buni din viata ta care fac sau ar incuraja gatitul cat mai sanatos. Distreaza-te in bucataria ta si gandeste in afara ei. Nu trebuie sa cheltui o avere pentru a iti face bucataria placuta.
Bucataria este inima casei tale, de aceea este foarte important sa te asiguri ca spatiul este luminat in timpul zilei, in timp ce ramane confortabil si cald pe timp de noapte. Pentru a asigura ca acest lucru se intampla poti alege roletele zebra, aceastea aducand armonia mult cautata in bucatarie, permitand razelor solare sa mangaie ustensile doar cat va doriti.

sursa foto : https://twitter.com/ultimateblinds/status/

Rulourile textile sunt o solutie minunata pentru bucatarie. Combinand stilul contemporan cu practica de zi cu zi se pot trage cu ajutorul unui cablu, pentru a va permite sa invartiti farfuriile pe bunul plac. Razele solare nu ar mai putea incalzi bucataria iar voi veti putea gati pentru cei dragi in cele mai optime conditii.
Indiferent de stilul bucatariei pe care il aveti se pot gasi foarte multe variante de modele si culori potrivit dumneavoastra. Daca doriti sa faceti o atmosfera vesela adoptati culori vii care sa fie complementare celorlalte componente. De exemplu verdele, situat intre albastru si galben, rezultat din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi. Verdele este caldut, caci venirea primaverii se manifesta prin topirea gheturilor si caderea unor ploi fertilizatoare, este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare, carora botezul le datoreaza semnificatia lui simbolica.

sursa foto : http://www.247blinds.co.uk/green-blinds

Un alt exemplu poate fii culoarea portocaliu. Fiind la jumatatea drumului dintre galben si rosu, portocaliul este cea mai actinica dintre culori, este o culoare antioboseala prin excelenta. Expunerea adecvata la o lumina portocalie o anumita perioada de timp ne permite sa resimtim o stare plenara de libertate fata de tot ceea ce limiteaza fiinta. De asemenea, ne ajuta sa devenim mult mai toleranti.
Culoarea portocaliu ne ajuta sa realizam cu rapiditate asimilarea ideilor noi.
Jaluzele verticale raman mereu contemporane si o solutie buna de luat in calcul pentru o bucatarie de vis .

sursa foto : http://www.247blinds.co.uk/orange-blinds

​Asadar timpul petrecut in bucatarie poate fi o adevarata placere daca iti organizezi bucataria cu elemente si culori care sa iti creeze o stare pozitiva si sa te simti confortabil facand ceea ce iti place pentru tine si cei dragi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 15 =

Call Now Button