“MAN CAVE” SAU BARLOGUL BARBATILOR

Cu totii stim ca femeile sunt stapane in casa. Ele hotarasc ce camere vor fi mobilate si aranjate, cum vor fi mobilate si aranjate, si ce fel de mobila si culori se vor folosi pentru ele. Asa a aparut acest concept, de ” man cave “, sau ” barlogul barbatilor “, ce semnifica o camera unde sotul isi poate aranja si mobila dupa gusturile si nevoile sale. Cel mai des, aceasta camera este un dormitor de mici dimensiuni, ori o camera la subsol, mansarda, sau chiar un garaj. Despre garaje am vorbit intr-un articol anterior, asa ca astazi ne vom concentra pe cum ne putem mobila aceste spatii intr-un mod cat mai confortabil, cu un minim de metri patrati.

​Aceste camere sunt diferite pentru fiecare persoana. In general, ele sunt mobilate cu echipamente tehnologice(televizoare, proiectoare, console de jocuri, calculatoare , sisteme audio) dar si cu echipamente recreationale ( mese de ping-pong, biliard, snooker, poker, bar-uri, etc ). Pentru a putea inghesui atatea lucruri intr-o camera de mici dimensiuni, vom folosi tot spatiul liber de pe pereti, pentru a instala electronicele si diferitele piese de mobilier ( dulapuri, rafturi, biblioteci, etc. ). Putem folosi un suport de televizor pe perete pentru a economisi spatiul pe care l-am folosi cu un suport clasic; sistemul audio poate fi pozitionat pe diverse rafturi suspendate (eventual distribuit in toate colturile camerei, pentru o mai buna sonorizare); consolele alaturi de jocuri pot si ele puse la fel, folosind joystick-uri wireless.

Culoarea camerei este adesea neutra, dar pentru a personaliza-o cat mai mult, se pot face diferite desene sau sa se aleaga culori de sunt menite sa induca o stare de relaxare si confort, cum ar fi nuantele deschise de albastru sau verde. Lumina artificiala joaca un rol mai important aici, fiind necesara mai mult decat cea naturala, aceasta fiind adesea blocata pentru a spori intimitatea. Pentru a bloca lumina cat mai mult, se pot folosi rolete sau jaluzele verticale opace, rulouri exterioare sau draperii foarte groase. Avantajul rulourilor exterioare este ca ocupa un spatiu cat mai mic, fiind montate pe exterior.
O solutie buna, pentru a creste confortul, intimitatea si a nu-i deranja pe ceilalti din jurul nostru atunci cand ascultam muzica sau desfasuram activitati ce produc zgomot, este izolarea fonica. Este bine sa o instalam in momentul in care facem renovari, pentru a economisii banii pentru vopsirea camerei.

Unii indivizi prefera sa foloseasca un spatiu ca acesta pentru a-si face propria sala de forta sau de fitness. Ideea este foarte buna, dar trebuie sa avem in vedere si importanta unui sistem de ventilatie bine pus la punct si o podea cauciucata, pentru a nu se deteriora de-alungul timpului.
Aceste camere pot fi adaptate foarte usor, si deseori nu cu scopul de a izola barbatul de influenta sotiei. Ea reprezinta un spatiu unde oricine se poate relaxa, prin desfasurarea hobby-urilor sale. Procesul de decorare trebuie sincronizat cu aceste hobby-uri si este necesara crearea unui loc unde intimitatea sa fie pe primul plan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + ten =

Call Now Button