BAIA IDEALA

​Aceasta camera nu reprezinta pentru nimeni un moft, ci o necesitate. De cele mai multe ori, baia are dimeniuni reduse, fiind necesare decoratiuni ce nu ocupa prea mult spatiu sau care dau iluzia de spatiu marit. De asemenea, luminozitatea j

oaca un rol foarte important, alaturi de culoarea sau culorile peretilor. Multi factori trebuie luati in considerare atunci cand vrem sa profitam din plin de dimensiunile camerei, inclusiv cei legati de confort, relaxare si practicabilitate.

 

 

 

 

 

 

 

​​

 

In primul rand, nevoia de depozitare a articolelor sau produselor utilizate de indivizi trebuie indeplinita primordial. Pentru a face acest lucru, putem sa folosim peretii liberi, cum ar fi cel de deasupra usii, pentru a monta diverse rafturi sau dulapuri

Astfel, putem lasa loc pentru o chiuveta cu picior, in locul celora cu suport pe blat sau dulap. In locul clasicei cazi, putem folosi un dus fara cabina, cu scurgere in toata incaperea, sau o cabina de dus, cu pereti de sticla, permitand luminii sa patrunda.
​Cum am mentionat mai sus, lumina joaca un rol foarte important in realizarea acestei iluzii de spatiu. Combinatia unei scheme de culoare monocromatica si lumina artificiala sau naturala ajuta extraordinar de mult. Tonurile neutre de culoare, cum ar fi albul, maroniul sau griul deschis, ofera o stare de relaxare, de calm. Lumina naturala ofera un plus acestui proces fata de cea artificiala. Desigur, in cazul in care lumina de afara este prea puternica, este cazul sa cautam o solutie de umbrire eficienta, cum ar fi roletele, rulourile exterioare din aluminiu sau clasicele jaluzele orizontale, acestea fiind foarte usor de intretinut si avand capacitatea de a regla lumina ce intra in incapere ( in special jaluzelele orizontale, jaluzelele verticale, rulourile exterioare, roletele zebra ).

Podeaua nu ar trebui sa aibe un design complex, ci cat mai simplist, si trebuie ca toate obiectele, cum ar fi cosul de gunoi, cantarul , rufele, etc, sa fie plasate cat mai marginal, pentru a elibera zona de circulatie. Pentru un plus, usa sau usile de la incapere ar putea fi glisante, sau cel putin cu deschidere in exterior. De asemenea, oglinda poate fi montata pe un dulap, pentru practicabilitate si economie de spatiu.

​Sistemul de ventilatie este unul dintre implementarile majore pe care trebuie ca oricine sa le aibe in vedere. Pe langa dezaburire, mentine si un circuit de aer in incapere.

​Nu trebuiesc ignorate si diferitele decoratiuni, atata timp cat indivizii se simt mai comozi. Fie ca alegem diferite tablouri, plante, desene, samd., motivul principal este sa facem totul cat mai asortabil, pentru a integra obiectele in design-ul respectiv.
Toate aceste idei, odata aplicate, vor face din baia dumneavoastra o incapere placuta, dar si practica. Economia de spatiu reprezinta o necesitate absoluta, dar optimizata intr-un mod cat mai corect poate rezolva problema echiparii bailor mici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − six =

Call Now Button